Confuzia despre painea integrala din grau verde

Sa recunoastem, fiecare bucatar face greseli. Inclusiv bucatarii profesionisti fac greseli.

Aici este o lista cu cele mai comune greseli intalnite la coacerea painii cu grau verde si cum puteti sa preveniti aceste greseli.

Greseala #1

De departe greseala cea mai des intalinta in coacerea painii cu grau verde este uitarea adaugarii sarii in aluat. Acest lucru duce la cresterea aluatului si platizarea acestuia.

Painea nu va avea un gust foarte bun, asa ca nu uitati sa adaugati sare in aluat inainte de coacere!

Greseala #2

A doua cea mai comuna greseala este atunci cand uitati painea cu grau verde in cuptor. Acest lucru de obicei rezulta intr-un aluat foarte crescut si o paine arsa.

Din pacate nu exista nici un remediu la aceasta greseala, asa ca daca se intampla, se intampla.

Nu uitati, painea din grau verde trebuie lasata undeva la 15-20 de minute in cuptor. Altfel se poate produce o catastrofa culinara. Puteti folosi un timer pentru a va veni in ajutorul cronometrarii.

Greseala #3

Cand incalziti apa pentru a pune drojdia, nu uitati ca nu trebuie incalzita foarte mult. Daca apa este fierbinte, drojdia va fi distrusa iar painea nu va creste.

Pentru a corectea aceasta greseala, recomand sa se investeasca intr-un termometru culinar pentru a masura temperatura apei.

Greseala #4

Daca reteta pe care o folositi pentru painea cu grau verde recomanda folosirea a prea mult aluat, puteti ramane cu o cantitate mare de aluat nefolosit.

Ca sa puteti remedia aceasta greseala, masurati aluatul pentru cat aveti nevoie. Dar daca totusi ramane aluat, il puteti depozita intr-un loc intunecat, intr-o punga ermetica.

Acest lucru impiedica oxidarea aluatului.

Greseala #5

Folosirea unui tip gresit de faina.

Daca doriti a coace paine cu grau verde, singura solutie este de a cumpara faina din grau verde. Exista foarte multe retete pentru paine cu grau verde, dar fiecare reteta recomanda un alt tip de faina.

Eu personal recomand faina cu grau verde deoarece aceasta da cele mai bune rezultate in produsul final.

Greseala #6

Bulele de aer.

Nu este recomandat a avea bule de aer in aluat deoarece acestea vor face ca painea sa fie coapta neuniform, cu gauri mari in interiorul painii.

Cea mai buna solutie pentru aceasta este sa verificati ca aluatul sa nu aiba bule de aer inainte de a fi introdus in cuptor.

Mai multe despre acest subiect : http://www.cerasus.ro/ce-stim-despre-pulberea-din-grau-verde/

Tags: , ,